Controles – OPE – Eindhoven

Controles

Samenwerking voor het beste resultaat

Om ervoor te zorgen dat je tanden en kaken netjes recht gaan staan, moet er vaak veel gebeuren. Het beste resultaat wordt bereikt als je goed met ons samenwerkt. Tijdens de controles stellen wij je beugel bij, waardoor je tanden en kaken de gewenste positie innemen. Tussen de controles door, zorg je er zelf voor dat je goed vooruit gaat.

De medewerking van de patiënt (en ouders) is essentieel en betekent

• het handhaven van een perfecte mondhygiëne. Hiervoor adviseren wij moderne en adekwate produkten als soft picks, miracle floss, tandenstokers, mondspoelmiddel
• het nakomen van de afspraken. Deze zullen, omdat 90% van onze patiënten schoolgaand is, vaak onder schooltijd vallen. De school moet hiervoor wettelijk gezien gewoon toestemming verlenen
• dragen van de apparatuur zoals elastieken, buitenbeugel etc volgens instructie
• contact opnemen indien de beugel kapot is, ook als er binnenkort al een afspraak staat

De controles

De meeste controles zijn om de 3 tot 6 weken. Een zitting duurt ongeveer een kwartier, soms ook korter of langer. Tijdens de controle kijken wij of je je tanden en beugel goed schoon houdt, of alles nog goed op zijn plaats zit en of er niets kapot is. Vervolgens stellen wij je beugel bij, zodat de volgende stap naar het gewenste eindresultaat genomen kan worden. Over het algemeen duurt het tussen de twee en twee-en-een-half jaar voordat je tanden en kaken de gewenste stand bereikt hebben.

Een afspraak kun je het beste bijtijds maken

Controles kunnen niet altijd na schooltijd plaatsvinden. Ben je verhinderd, laat dit ons dan minimaal 24 uur van tevoren weten. Anders moeten wij de kosten van de afspraak in rekening brengen. Vergeet niet vóór elke controle goed je tanden te poetsen en je beugel mee te nemen als je een los apparaat hebt.
Na de controle zul je waarschijnlijk je tanden even voelen, omdat ze aan de nieuwe stand moeten wennen. Dit is meestal binnen een paar dagen over.