Transparante aligners – OPE – Eindhoven

Transparante aligners

Doorzichtige en uitneembare beugel

Met een doorzichtige beugel (aligners) kunt u op elke leeftijd besluiten om uw tanden recht te laten zetten, zonder dat iemand het ziet.

De technologie van de gebitscorrectie door middel van vacuumgevormde siliconen hoesjes heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen.  Er worden zeer goede resultaten geboekt met deze digitaal voorbereide behandeling met uitneembare hoesjes.  Onze variant op de beugel categorie 7 heet Clear Aligner.  Door middel van een opvolgende reeks aligners wordt de tandstand gecorrigeerd.  Deze methode vraagt wel een zeer goede discipline van de patiënt. Immers als je de hoesjes niet draagt, dan werken ze niet!

Is een doorzichtige beugel de juiste keuze voor u? Voor veel mensen is het antwoord ja. Of u nu gewoon een beetje blijer wilt worden van uw glimlach, denkt dat u een bijzonder complex geval hebt of ouder bent van een kind wiens gebit nog in ontwikkeling is; in al deze gevallen kan een doorzichtige beugel uitkomst bieden.

De voordelen van transparante aligners:

  • De aligners die u draagt, zijn vrijwel niet zichtbaar en zorgen ervoor dat uw tanden worden rechtgezet.
  • De beugel is uitneembaar, waardoor goede mondhygiëne makkelijker is; u kunt alles eten en drinken.
  • U kunt de beugel bij alle activiteiten dragen, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

Uw vertrouwde behandelaar

Meer over de beugelbehandeling met aligners

De transparante beugel bestaat uit een aantal doorzichtige beugels, de aligners. De aligners zorgen ervoor dat uw tanden langzaam op de gewenste plek schuiven. U haalt de beugel alleen uit uw mond bij het eten, drinken en reinigen van de mond.

Hoe lang draagt u de aligners?

Transparante aligners helpen bij het corrigeren van kleine tot complexe tandafwijkingen. De behandeling duurt gemiddeld 6-18 maanden, dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De meeste mensen voelen na drie maanden een verschil bij het dragen van aligners en de resultaten zijn meestal vrij vlot zichtbaar.

Kosten transparante aligners

De kosten van een behandeling met transparante aligners worden bepaald door uw behandelaar op basis van uw specifieke behoeften, waaronder de duur van de behandeling en het type correctie waarnaar u op zoek bent. Om voorafgaand aan de behandeling een schatting van de kosten te krijgen, kunt u contact opnemen met uw behandelaar.

Denkt u dat een doorzichtige beugel wat voor u is?

Maak dan snel een afspraak met uw behandelaar. Mail naar info@ope.nlof bel 040-248 02 35 Samen kijkt u naar de mogelijkheden en vervolgens wordt er een behandelplan op maat opgesteld. Uw behandelaar zal ook het stappenplan met u doornemen, zodat u precies weet waar u aan toe bent.